KARAKTERISASI pH α-AMILASE Aspergillus versicolor 3a1 YANG DIPRODUKSI PADA MEDIA LIMBAH CAIR TAPIOKA
Keywords:
characterization, a- amvlase, Aspergillus versicolor 3a1, cassava liquid wasteAbstract
The research about pH Chamctarion of Aspergillus versicolor 3a1 a-Amylase Produced on cassava liquid Waste Media was conducted from February 2004-March 2005. The pH thamcteriation of a-amylase Aspergillus versicolor 3a1was done at Labhoratory of Microbiology, Biology Department, Faculty of Maihematic and Natural Science, Bogor Agricultural Univerciy. The aims of this experiments were to produce and to characterize pH of Aspergillus versicolor 3a1a-amilase from cassava liquid waste media. Cassava liquid waste media contains 1 % cassava starcb, 1% yeast extract, 0.13% KH2PO4, and 0.05% MgSO4 diluted in cassava liquid waste. The process pH charactetization of Aspergillus versicolor 3a1 a-amylase was done: isolate regenerition,crude extract production of Aspergillus versicolor 3a1 a-amylase, pH characterization crude extract in ranges 4-9 with optimum temperature and incubation times for 10 minutes. The result proved that a-amylase crude extract from Aspergillus versicolor 3a1 from cassava liquid waste showed its highest specific activity at pH 5; 26.13 U/mg.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
30-12-2016
Issue
Section
Articles
License
Syarat yang harus dipenuhi oleh Penulis sebagai berikut:
- Penulis menyimpan hak cipta dan memberikan jurnal hak penerbitan pertama naskah secara simultan dengan lisensi di bawah Creative Commons Attribution License yang mengizinkan orang lain untuk berbagi pekerjaan dengan sebuah pernyataan kepenulisan pekerjaan dan penerbitan awal di jurnal ini.
- Penulis bisa memasukkan ke dalam penyusunan kontraktual tambahan terpisah untuk distribusi non ekslusif versi kaya terbitan jurnal (contoh: mempostingnya ke repositori institusional atau menerbitkannya dalam sebuah buku), dengan pengakuan penerbitan awalnya di jurnal ini.
- Penulis diizinkan dan didorong untuk mem-posting karya mereka online (contoh: di repositori institusional atau di website mereka) sebelum dan selama proses penyerahan, karena dapat mengarahkan ke pertukaran produktif, seperti halnya sitiran yang lebih awal dan lebih hebat dari karya yang diterbitkan. (Lihat Efek Akses Terbuka).
How to Cite
[1]
2016. KARAKTERISASI pH α-AMILASE Aspergillus versicolor 3a1 YANG DIPRODUKSI PADA MEDIA LIMBAH CAIR TAPIOKA. Al ’Ilmi : Jurnal Pendidikan MIPA. 1, 2 (Dec. 2016), 85–90.